Wat te doen in Bandung, Java: 4 highlights die je niet wilt missen!

Tijdens mijn backpackreis door Java ben ik gestopt in de stad Bandung. De stad is niet erg bijzonder maar de omgeving daarentegen wel. In de stad kun je verschillende tours boeken die je naar de hoogtepunten rondom de stad brengen. Mijn hosteleigenaar had gelukkig een contactpersoon die mij de omgeving wilde laten zien. Hieronder vind je de 4 highlights van mijn tour door de omgeving van Bandung.

#1  De rijstvelden van Bandung

Tijdens mijn tour was de eerste stop de rijstvelden van Bandung. Mijn gids stopte bij een klein dorpje waar hij mij meenam naar de rijstvelden. Ik leerde hier meer over het proces en ik kon zelfs mijn eigen rijst slaan. Mijn gids vertelde ook dat het erg gevaarlijk werk is. De meeste mensen die werken in de rijstvelden hebben geen schoenen of beschermende kleding aan. De kans is groot dat zij gebeten worden door slangen of andere dieren. Doordat zij geen beschermende kleding aan hebben komt een dodelijke afloop vaak voor. 

#2  Kratermeer Kawah Putih: De 'witte krater'

Mijn tweede stop was bij het kratermeer Kawah Putih. Het is één van de twee kraters van de Patuha-vulkaan en heeft als bijnaam 'de witte krater'. Mijn gids stopte bij een kantoortje waar ik mijn toegangsticket kon kopen, je betaald hier 50.000 roepia voor (ongeveer €3,15 ,-). Als je aankomt ruik je al een sterke zwavelgeur wat afkomstig is vanuit het meer, mijn gids vertelde dat het daarom niet verstandig is om een lange tijd te blijven. Het is een prachtige bezienswaardigheid wat zeker een bezoekje waard is. 

#3  De natuurlijke hot springs van Bandung

Als je tot rust wilt komen dan is een natuurlijke hotspring the place to be. In de omgeving van Bandung heb je verschillende hot springs die je kunt bezoeken. Geniet, smeer jezelf in met modder en laat jezelf stomen in het stoombad. Let wel op; draag over je bikini/ badpak een shirt en een korte broek. Het is niet iets wat een verplichting is maar je zag goed dat de locals dit wel op prijs stellen. 

#4  De theeplantages van Bandung

Mijn laatste stop van mijn tour waren de theeplantages van Bandung. De regio van Bandung is een van de weinige regio's van Indonesië waar je de theeplantages kunt bewonderen. Mijn gids gaf mij uitleg over hoe het thee maken in zijn werk gaat, interessant en leerzaam. Bij de theeplantage die ik bezocht zat geen restaurant waar ik de thee kon proeven maar alleen het rondwandelen door dit prachtige gebied was voor mij al genoeg.