Ubud: Wat te doen in het leukste dorpje van Bali?

Ubud, voor mij het leukste dorpje wat ik heb bezocht tijdens mijn backpackreis naar het mooie Bali. Ubud is klein maar je kunt jezelf er uitstekend een paar dagen vermaken want er zijn een aantal leuke bezienswaardigheden te vinden.  Begin bij de prachtige rijstvelden en eindig in het Monkey Forest, kijkend naar de springende aapjes. Lees hieronder verder over mijn bezochte bezienswaardigheden in Ubud. 

#1  Kijk naar de springende aapjes in het Monkey Forest

Als je in Ubud aankomt zie je verschillende apen rondwandelen door de straten. Eerst begreep ik niet goed waar zij vandaan kwamen maar uiteindelijk ging er een lampje branden; Het Monkey Forest. In het Monkey Forest vind je niet alleen apen maar ook 3 verschillende tempels;  De Pura Dalem Agung Padangtegal, de Pura Beji en de Pura Prajapati. In het park leven ongeveer 605 verschillende apen die je kunt bewonderen. Het parkpersoneel adviseert om nooit een aap aan te raken of voedsel van de aap terug te trekken, dit om agressie vanuit de aap te voorkomen. De entreeprijs is ongeveer 40.000 Roepia, dit is ongeveer 2,65,- euro. 

#2  Wandel de Campuhan Ridge Walk

Als je van wandelen en natuur houdt dan is De Campuhan Ridge Walk de perfecte wandeling voor jou. De wandeling is ongeveer 2 kilometer lang en leid je door het prachtige landschap van Ubud. Aan het einde heb je een aantal leuke lokale restaurantjes waar je wat kunt eten en/of drinken. Ik heb er voor gekozen om terug te wandelen via de dorpjes maar je kunt er ook voor kiezen om dezelfde weg terug te wandelen. Om de Campuhan Ridge Walk te betreden hoef je geen geld te betalen, één van de leukste gratis dingen om te doen in Bali. 

# 3  Bezoek de watertempel van Tirta Empul

De watertempel Tirta Empul wordt veel bezocht door de lokale Balinese bevolking, die zich reinigt in het water. De lokale bevolking gelooft erin dat het water heilig is en dat het een helende werking heeft. Het reinigingsritueel is echt prachtig om te zien, de watertempel Tirta Empul is dus zeker een bezoekje waard. Als toerist zijnde mag je ook meedoen aan dit ritueel, vergeet dus niet om droge kleding mee te nemen. Naast dat het een plek is om jezelf te reinigen is het ook een plek voor locals om te bidden, je vind hierdoor in het complex ook prachtige kleurrijke offers. Een bezoekje aan Tirta Empul kost 6.000 Roepia, dat is ongeveer 0,40 cent. 

# 4  Wandel door de prachtige rijstvelden

De Tegalalang rijstvelden, één van de mooiste rijstvelden van het eiland liggen op ongeveer 10 kilometer afstand rijden vanaf Ubud. Het is belangrijk dat je erg vroeg vertrekt vanuit je hostel/hotel. Ik was er vroeg in de ochtend, hierdoor kon ik als één van de eerste wandelen door de rijstvelden. Je kunt uren dwalen door deze mooie omgeving. Wijk van de toeristische paden af, je mag namelijk op eigen houtje het gebied verkennen. Hoe dieper je de rijstvelden inwandelt, hoe mooier ze worden. De entreeprijs voor de rijstvelden is 10.000 Roepia, dit is ongeveer 0,65,- cent.