Reisroute Zuid -en Midden Vietnam: Mijn route van 3 weken

In Januari 2020 maakte ik tijdens mijn 3 maanden reizen een uitstap naar het prachtige land Vietnam. De bedoeling was dat ik 5 weken de tijd nam om Vietnam goed te kunnen bekijken maar helaas door privé redenen moest ik eerder terug reizen naar Nederland. Door deze reden heb ik het Noorden van Vietnam niet kunnen bezoeken. In de reis die ik heb gemaakt door Vietnam heb ik mooie dingen meegemaakt en gezien. Ik laat je graag mijn route door Vietnam in drie weken zien. 

Dag 1 - 3 : Ho Chi Minh City

Vanuit Cambodja ben ik aangekomen in de stad Ho Chi Minh City. Ho Chi Minh City is een levendige, grote stad die westers aanvoelt. In de middag heb ik een kijkje genomen in het War Remnants museum. Een museum waarin je meer leert over de Vietnamoorlog door middel van heftige foto's en informatieborden naast de foto's. De volgende dag had ik een tour op de planning staan, namelijk de tour naar de Chu Chi tunnels. Deze tunnels waren tijdens de Vietnamoorlog de schuilplaats van de Vietcong. Een aantal tunnels zijn verbreed waardoor westerse bezoekers er ook doorheen passen. Heel indrukwekkend om te zien in wat voor tunnels de Vietcong leefde. 

 

Tip: Tijdens mijn tour naar de Chu Chi tunnels had ik een tussenstop bij een winkeltje waar mensen, die gehandicapt zijn geworden door de Vietnamoorlog, prachtige schilderijen maken en verkopen. Informeer van te voren of dit is inbegrepen bij jouw tour anders is het misschien een idee om het apart te gaan bezoeken. 

Dag 4 - 6 : Thoi Son

Mijn bezoek aan Thoi Son, een dorpje wat ligt in de Mekong Delta, vond ik erg bijzonder. Ik verbleef namelijk in een homestay bij Mr. Tan om het Vietnamees nieuwjaar te vieren, ook wel het TET genoemd. Overdag ben ik samen met een gids de Mekong Delta gaan verkennen op de motor. Het was een mooie tour waarbij de gids mij verschillende bezienswaardigheden van de omgeving liet zien. 'S avonds heb ik samen met de familie van Mr. Tan het Vietnamees nieuwjaar gevierd. Ik vond het speciaal om deze feestdag samen met een lokale familie mee te maken. 

 

Tip: Boek een homestay. Ik ben namelijk blij dat ik een Homestay geboekt hebt in Thoi Son. Thoi Son is namelijk nog niet overspoeld door toeristen waardoor ik een goede inkijk heb gekregen in het lokale leven van de mensen die daar wonen.

Dag 7 - 9 : Da Lat

Als je Vietnam hebt bezocht ben je vast de woorden 'Easy Rider' tegen gekomen. De Easy Rider komt oorspronkelijk uit Da Lat, om deze reden kun je in deze stad ook vele motortours boeken. Ik heb gekozen voor een enkele dag tour. De volgende ochtend vertrok ik met een Easy Rider om de omgeving van Da lat te gaan verkennen. Hij heeft mij aan aantal mooie en interessante plekken laten zien zoals de verschillende koffieplantages en de Elephant Falls. 

 

Tip: Boek een tour met een Easy Rider, ik vind dit namelijk echt de beste manier om de omgeving van Da Lat te verkennen. De bezienswaardigheden van Da Lat liggen niet erg dicht bij elkaar en de bergachtige omgeving is prachtig om doorheen te rijden. 

Dag 10 - 12 : Hoi An

Hoi An is absoluut mijn favoriete bestemming van Vietnam. Wat dit stadje zo speciaal maakt is dat 's avonds de straten worden verlicht met honderden lampionnen. In het centrum van Hoi An kun je verschillende Chinese tempels en de bekende Japanse overdekte brug bekijken. Verder zijn er in de stad niet veel bezienswaardigheden maar alleen de gezellige sfeer maakt al dat je hier zeker een aantal dagen wilt verblijven.

 

Tip: Als je wilt ontsnappen aan het toerisme in Hoi An, huur dan een scooter en rij naar het eiland Cam Kim. Dit eiland is binnen een half uur te bereiken vanaf Hoi An en zeker een bezoek waard. Je rijdt door de kleine dorpjes en je kunt een glimp van het lokale leven opvangen. 

Dag 13 - 15 : Hue

Via de Hai van Pass, één van de mooiste kustroutes van de wereld, ben ik op de scooter van Hoi An naar Hue gereden. Hue was de keizerlijke hoofdstad van Vietnam, vandaar dat ik de Tu Cam Thanh; de Verboden stad heb bezocht. De Verboden stad was vroeger niet toegankelijk voor toeristen maar tegenwoordig kun je deze bezienswaardigheid wel bekijken. Je kunt hier onder meer de paleizen bezoeken waarin de keizerlijke familie leefde. 

 

Tip: Een spannende bezienswaardigheid bezoeken? Met de scooter vanuit Hue bereik je binnen een half uur het verlaten waterpark. Maar kijk uit bij de ingang, er rijdt namelijk een beveiliger rond die toeristen tegenhoud. 

Dag 16 - 18 : Da Nang

Da Nang is geen speciale stad of een stad waarin ik lang wilde verblijven maar er was één bezienswaardigheid die ik absoluut niet wilde missen namelijk; The Golden Bridge. Deze brug ligt hoog in de bergen van de Ba Na Hills en word ondersteund door twee gigantische handen. Je gaat via een kabelbaan omhoog waardoor je een waanzinnig uitzicht krijgt over de omgeving van Da Nang. 

 

Tip: The Golden Bridge is een populaire bezienswaardigheid waardoor het erg druk kan worden. Wil je een grote kans hebben dat je in alle rust van de brug kan genieten? Vertrek dan extra vroeg. 

Dag 19 - 21 : Phong Nha

Mijn laatste stop in Vietnam was in de stad Phong Nha. Ik wilde deze stad bezoeken omdat hier het Phong Nha-Ke Bang Nationale Park ligt. Dit park is bekend om de 300 ontdekte grotten. In 2009 is zelfs de grootste grot ter wereld, de So’n Doong Grot, per ongeluk ontdekt door een lokale boer. Ik heb een scooter gehuurd bij mijn hostel en ben het Phong Nha-Ke Bang Nationale Park zelf gaan ontdekken. Het is een prachtig gebied waar je je zelf de gehele dag kunt vermaken.

 

Tip: Een leuke tussenstop is de Duckstop. Voer de eendjes, ontmoet de baby waterbuffel en eet wat samen met de Vietnamese kinderen.