Een bezoek aan de prachtige stad Praag: Deze bezienswaardigheden mag je niet missen!

Praag is een leuke stad om een weekend of midweek naar toe te gaan. Praag staat vol bezienswaardigheden en je kunt je eigen er een aantal dagen goed vermaken. Ik verbleef drie dagen in de stad. Uiteindelijk had ik er makkelijk een paar dagen aan vast kunnen plakken want er is veel moois om te zien. Ga jij binnenkort Praag bezoeken? Lees hieronder de bezienswaardigheden die je naar mijn mening absoluut niet mag missen!

#1  Wandel over de Karelsburg

Wat je echt moet hebben gezien als je Praag gaat bezoeken is de bekende Karelsbrug. De brug is de verbinding tussen de twee delen van Praag namelijk het oude stadscentrum en de wijk Malá Strana. Bekijk de mooie standbeelden die de brug versieren en wandel langs de vele kraampjes waar je van alles kunt kopen. 

#2  Bezoek de Sint-Vituskathedraal en de Burcht van Praag

De Sint-Vituskathedraal is absoluut het bezoeken waard, het is namelijk de belangrijkste kerk van Praag. De kathedraal kun je vinden in de wijk Hradcany en torent hoog boven Praag uit. De kathedraal is onderdeel van de Burcht van Praag wat bestaat uit Paleizen, musea, binnenpleinen en tuinen. Trek een paar uur uit om de Burcht van Praag en de Sint-Vituskathedraal te bekijken, er is namelijk veel moois om te zien. 

#3  Bewonder de John Lennon Wall

Een stukje wandelen vanaf de Karelsburg vind je de John Lennon Wall. Na de dood van John Lennon in 1980 begonnen verschillende jongeren de muur te beschilderen met daarop protestleuzen over het communistische regiem van die tijd. Tot 2019 mocht iedereen leuzen en tekeningen op de muur zetten, nu hebben alleen professionele street art kunstenaars hier toestemming voor. Na de val van het communisme is de John Lennon Wall een historisch monument geworden en een symbool voor vrijheid en vrede. 

#4  Wandel door het Letná Park en geniet van het uitzicht

Met een taxi ben ik naar het Letná Park gereden, een rit van ongeveer 10 minuten lang. In het park kun je heerlijk wandelen. Als je een stukje door het park heen wandelt kom je uiteindelijk bij een prachtig uitzichtpunt die je laat uitkijken over een deel van de stad en de verschillende bruggen van Praag. 

#5  Bezoek het oude stadsplein en bekijk de Astronomische klok van Praag

Het oude stadsplein, Staroměstské náměstí, wordt omringt door verschillende mooie gebouwen. Het oude stadsplein is ook een goede plek om wat te eten en/of te drinken, er zijn namelijk vele restaurantjes en cafétjes te vinden. De Astronomische klok, wat bevestigd is op de oude stadstoren, kun je ook vinden op het stadsplein. De Astronomische klok is één van de beroemdste klokken in Europa. Elk uur komen er twaalf beeldjes van apostelen tevoorschijn uit de klok, een leuk schouwspel om naar te kijken. Naast de tijd geeft de klok ook de dagen, de sterrentijd en de stand van de maan en de zon aan.