Reisroute Costa Rica; Mijn route van 3 weken

In September 2022 ben ik 3 weken gaan reizen door het mooie Costa Rica samen met mijn vriend! Costa Rica is een prachtig  land met geweldige natuur. Van mooie watervallen tot aan natuurparken. Van aapjes bekijken tot walvissen spotten, Costa Rica heeft het allemaal! In deze blog wil ik jullie meenemen in onze reisroute van 3 weken. Enjoy!

Dag 1 - 2 : San José

Na een reis van ongeveer 14 uur vanaf Schiphol zijn wij aangekomen in San José. Wij hebben San José niet bekeken omdat wij de dag erna gelijk een Uber/ bus gepakt hebben naar Tortuguero, wat in Oosten van Costa Rica ligt! Aan het einde van onze reis hebben wij wel een dag doorgebracht in San José. Costa Rica heeft zo veel moois te bieden dus ik zou niet al te lang in San José verblijven. 

Dag 2 - 5 : Tortuguero

Tortuguero, zo'n bijzonder dorpje. De enige manier om bij Tortuguero te komen is per boot, wat al een hele belevenis op zich is! Alles rondom Tortuguero staat in het teken van de zeeschildpadden. Op het strand van dit dorpje komen namelijk per jaar zo'n 30.000 zeeschildpadden aan om te broeden! De omgeving van Tortuguero mag er ook wel zijn, het dorpje ligt namelijk midden in een natuurgebied!

Dag 5 - 8 : La Fortuna

La Fortuna, de stad die bekend staat om de vulkaan! In de omgeving van La Fortuna is zo verschrikkelijk veel te doen. Zwem bij de La Fortuna waterval, wandel over de Arenal 1968 Hike, hike over de Arenal Hanging Bridges en rust uit in de verschillende hotsprings.. je hoeft je niet te vervelen. Je kan in de omgeving verschillende prachtige wandelingen maken en de uitzichten zijn geweldig!

 

Tip: De meeste hotsprings in de omgeving zijn erg aan de prijs. Wil je een gratis hotspring bezoeken? Rij net voorbij de Tabacon Hotspring, kijk naar links, wandel een stukje naar beneden en daar vind je een gratis hotspring! Het leuke aan deze hotspring is dat vele locals hier ook gebruik van maken.

Dag 8 - 10 : Monteverde

Wij zijn naar Monteverde afgereisd om te ziplinen! We hadden leuke verhalen hierover gehoord dus dit mochten we absoluut niet missen. Wat een geweldige ervaring is het om letterlijk door de wolken heen te vliegen. In de omgeving van Monteverde heb ik, naar mijn mening, de mooiste wandeling door het regenwoud gemaakt namelijk de Encantado Trail door het Santa Elena Cloud Forest. Een absolute aanrader!

Dag 10 - 14 : Manuel Antonio

Vanaf deze dag verliep onze reis net wat anders. Wij hebben namelijk op deze dag onze 4 x 4 jeep opgehaald met daktent, overnachten in de natuur it is! In een aparte blog ga ik jullie alles uitleggen over deze bijzondere ervaring want wat was het gaaf. Manuel Antonio is mijn favoriete plekje in Costa Rica. Het is rustig, chill en omringt door prachtige natuur! Wij hadden onze jeep naast het strand gezet en de aapjes sprongen letterlijk op onze daktent, een bijzonder gevoel! Bezoek het Manuel Antonio National Park, een mooi park waar je veel wilde dieren kan spotten!

 

Tip: Neem je bikini/zwembroek mee het National Park in. Eén van de mooiste stranden van Costa Rica ligt in dit National Park, je kan hier dus heerlijk een middagje genieten op het strand. Wat je thuis kan laten zijn plastic flesjes en etenswaren, deze mogen het park niet mee in.

Dag 14 - 17: Uvita

Uvita is een rustig dorpje wat bekend staat om; Walvis spotten! Dit is ook de grootste reden dat wij Uvita bezocht hebben. In September komen de Bultruggen naar de kust van Uvita toe om te broeden, dit komt omdat het water warm is. Tijdens onze tour hebben wij twee walvissen mogen spotten, wat een bijzondere dieren! 

 

Tip: Vanuit Uvita kan je ook de Naucaya watervallen bezoeken. Dit is naar mijn mening de mooiste waterval van Costa Rica! Trek goede wandelschoenen aan want de wandeltocht naar de Naucaya watervallen is best lastig door de losliggende stenen.

Dag 17 - 21 : Terugweg naar huis

De laatste paar dagen hebben wij nog een nachtje overnacht aan het strand van Manuel Antonio en bij één van onze lievelingsplekjes dichtbij het stadje Dominical. De laatste dag hebben wij onze jeep weer ingeleverd bij Nomad America en hebben we onze vakantie afgesloten in San José.