Roadtrip Europa: Mijn route door Duitsland, Slovenië, Oostenrijk en Polen

In September 2021 hebben mijn vriend en ik 2,5 week lang een roadtrip gemaakt, met de auto, door de landen Duitsland, Slovenië, Oostenrijk en Polen. Van hiken door de bergen naar slenteren door een aantal prachtige steden, afwisselend was het in ieder geval wel. In deze blog wil ik jullie mijn roadtrip door een deel van Europa laten zien, hopelijk brengt het jullie op mooie ideeën.

Dag 1 -2 : Heidelberg, Duitsland

Vanuit Nederland was het ongeveer 5 uur rijden naar onze mooie tussenstop; Heidelberg. Heidelberg is een kleine stad in Duitsland wat net onder Frankfurt ligt. Ondanks dat het een kleine stad is voelt het meer als een groot dorp. In één dag hadden wij net genoeg tijd om de highlights van Heidelberg te zien. Tijdens je bezoek aan Heidelberg is Schloss Heidelberg echt iets wat je niet kunt missen. Schloss Heidelberg is de oudste ruïne van Duitsland en het symbool van de stad.

Dag 3 - 6 : Berchtesgaden, Duitsland

Heidelberg was voor ons een tussenstop naar het mooie Berchtesgaden wat in het oosten van Duitsland ligt. Wij sliepen hier in een Airbnb bij onze Host Tanja, Tanja haar hobby is hiken dus wij hebben van haar mooie hike routes gekregen. Zo hebben wij een hike gelopen van 12,5 kilometer (de hike naar Hintersee) en een hike route van 13,5 kilometer met aardig wat hoogtemeters (de hike naar Archenkanzel). Al met al is de omgeving van Berchtesgaden echt een prachtige omgeving om te hiken. 

 

Tip: Als je bij het uitzichtpunt Archenkanzel aankomt wandel een stukje naar beneden, hier heb je een nog mooier uitzicht op het meer. 

Dag 7 - 9 : Triglav National Park, Slovenië

De volgende locatie was het Triglav National Park in Slovenië. Hier hebben wij wederom een schattige Airbnb geboekt wat in het park ligt, wij hadden vanuit ons huisje een mooi uitzicht op de bergen. De bekende stad Bled lag op nog geen 20 minuten rijden vanaf ons huisje, in de middag hebben wij dus ook deze stad bezocht. De volgende dag hebben wij een hike gemaakt van 15 kilometer rondom het meer van Bohinj. 

 

Tip: Als je de route van 15 kilometer rondom het meer kiest, wandel dan niet terug via de autoweg. Dit hebben wij wel gedaan, helaas was dit de minder mooie weg terug. Achteraf hoorde wij dat je ook met een bootje terug kan naar het startpunt, probeer dit!

Dag 10 - 12 : Ljubljana, Slovenië

Natuurlijk mocht de hoofdstad van Slovenië niet ontbreken tijdens onze reis. De hoofdstad in relatief klein en het stadscentrum heb je binnen één dag bekeken, wel vonden wij het een mooie stad om te bezoeken. Een leuke bezienswaardigheid in Ljubljana is het Ljubljana Castle, je hebt vanaf hier ook een mooi uitzicht over de stad!

Dag 12 - 14 : Dobrovo, Slovenië

Dobrovo, het dorpje in de wijnregio Brda. Een wijnregio bezoeken stond echt op onze bucketlist, daarom konden wij niet wachten om Dobrovo te gaan bezoeken. Wij hebben de omgeving verkend op de e-bike en wij zijn naar een wijnproeverij gegaan om meer te leren over de wijnen die in de omgeving gemaakt worden. 

 

Tip: Huur een e-bike en ga op tour! Een e-bike is echt de perfecte manier om de omgeving te verkennen. De omgeving is namelijk wat heuvelachtig waardoor het fietsen een stuk gemakkelijker wordt als je op een e-bike rijdt!

Dag 15 - 17 : Wenen, Oostenrijk

Wij wilde eigenlijk onze reis vervolgen naar Italië maar door de weersomstandigheden hebben wij onze plannen gewijzigd. Wij zijn naar de stad Wenen gereden en wat zijn wij verliefd geworden op deze stad! Overal waar je kijkt zijn mooie gebouwen en de stad zit vol met geschiedenis. Het hoogtepunt was voor mij toch echt wel de Spaanse rijschool, een echte aanrader voor elke paardenliefhebber! Trek meerdere dagen uit om de stad Wenen te ontdekken. Het is namelijk een grote stad waar erg veel te zien is.

 

Bekijk ook de volgende blog: De Spaanse rijschool van Wenen bezoeken: Info & tips

Dag 18 -20: Krakow, Polen

Als laatste bestemming hebben wij de stad Krakow bezocht omdat wij erg graag Auschwitz wilde bezoeken. De stad Krakow zit zelf ook vol met geschiedenis over de tweede wereldoorlog, daarom kan ik jullie zeker aanraden om ook de tijd te nemen om Krakow te bekijken. Wandel door de wijk Kazimierz. Dit is een oude Joodse wijk waar veel geschiedenis te vinden is doormiddel van informatie borden. In deze wijk woonde vroeger veel Joden die hier zijn opgepakt en naar kampen zijn gebracht. 

 

Bekijk ook de volgende blog: Een bezoek aan het indrukwekkende Auschwitz